h

SP maakt kandidaat-lijsttrekker en wethouder bekend

22 juni 2013

SP maakt kandidaat-lijsttrekker en wethouder bekend

Pim Siegers is de SP kandidaat voor het lijsttrekkerschap bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. De huidige wethouder Hennie Hemmes wil graag nog een periode door als de partij weer in het College van B en W komt. Beide kandidaten krijgen de steun van het afdelingsbestuur. De leden stellen in het najaar de kandidatenlijst vast.

SiegersHemmesMet de twee voorgedragen SP’ers kiest de partij voor ervaring in roerige tijden. Zowel Siegers (26, Nieuwe Pekela) als Hemmes (58, Oude Pekela) stonden in 2005 aan de wieg van de SP in Pekela. In maart 2006 behaalde partij onder lijsttrekkerschap van Hemmes drie zetels. Hemmes ging zijn eerste periode als wethouder in, Siegers werd raadslid. Vier jaar later vormden zij ook een tandem bij de volgende raadsverkiezingen als nummer een en twee op de lijst. Wederom kwam de partij in het gemeentebestuur met Hemmes als wethouder sociale en economische zaken.

‘’Wat ons betreft hebben we het verschil gemaakt in Pekela. Er wordt een duidelijke linkse koers gevaren en bij moeilijke beslissingen blijven de meest kwetsbaren buiten schot, daar zijn we trots op en daar wil ik graag mee doorgaan.’’, zegt Hemmes. Siegers: ‘’De raadsverkiezingen draaien om vertrouwen en lef. Pekela weet wat ze aan de SP heeft, een bondgenoot in lastige tijden die nooit wegloopt als het even moeilijk dreigt te worden. Een keuze voor de SP is een keuze voor stevig sociaal beleid, een zelfstandig Pekela en Pekelder oppositie tegen Haagse afbraak.’’

Alle SP-leden hebben tot 1 juli om zich aan te melden als kandidaat-raadslid. Alle kandidaten krijgen een interne scholing. In het najaar stelt de ledenvergadering de kandidatenlijst en verkiezingsprogramma vast.

U bent hier