h

CDA maakt zich belachelijk met vragen over SP campagne

26 juni 2009

CDA maakt zich belachelijk met vragen over SP campagne

De SP is verbaasd over de vragen die de CDA fractie heeft gesteld aan de burgemeester. De partij blijkt niet gecharmeerd van het plakgedrag van de SP op verkiezingsborden.

Pim''Hier maakt het CDA zich blijkbaar druk om'', zegt SP afdelingsvoorzitter Pim Siegers. ''Dat het CDA nu het college vraagt om in te grijpen als wij posters plakken is vooral een teken van de eigen zwakte'', vindt Siegers. ''Onze plakploeg heeft het geweldig gedaan, ze stonden dag in dag uit klaar, als er een poster van een andere partij over de onze was heen geplakt dan gingen ze plakken en niet miepen bij de gemeente'', aldus Siegers.

Het CDA maakt zich vooral druk over de grote van de SP posters. De SP plakte als eerste de zogenaamde 'teasers' in de in de breedte van de borden. Andere partijen konden hier uiteraard over heen plakken. De borden bleken trouwens groot genoeg om posters van 10 partijen kwijt te kunnen.

Dat het CDA nu vraagtekens zet bij de gelijkwaardigheid die de SP altijd uitdraagt noemt Siegers 'absurd'. ''Dat de CDA fractie dit af kan lezen aan het plakken van verkiezingsposters en niet aan onze standpunten over de wereld om ons heen zegt volgens mij meer over de belevingswereld van die partij dan over ons'', aldus de SP.

Fractievoorzitter Jan Klungel van het CDA wil nu dat er regels komen. 'Wat ons betreft is dat niet nodig, maar als ze er wel komen zullen we ons daar aan houden, natuurlijk wel zo creatief mogelijk zoals men van de SP gewend is', zegt Siegers. 'En laat het CDA zich vooral met de eigen campagne bezig houden, dan doen wij dat ook''.

/nieuws/2006/11/sp-pekela-verbijsterd-over-bom-cda-onder-debat

U bent hier