h

SP motie openbaar vervoer schoolgaande jongeren aangenomen

20 april 2007

SP motie openbaar vervoer schoolgaande jongeren aangenomen

De SP motie die de provincie Groningen oproept een onderzoek te doen en passende maatregelen te nemen voor schoolgaande jongeren zonder ov-jaarkaart kon afgelopen dinsdag rekenen op raadsbrede steun. Alleen de VVD was tegen.

De Pekelder SP zet zich al een aantal maanden in voor Pekelder en Oost-Groningse jongeren zonder OV-jaarkaart. Zij zijn jaarlijks meer dan duizend euro kwijt aan het vervoer van en naar school.

‘Zo word een ongewenste kloof geschept tussen MBO en HBO studenten, Plattelandsjongeren en jongeren uit de stad en tussen klasgenoten met een verschil in leeftijd’ aldus raadslid Pim Siegers.

Het nieuwe collegeprogramma van Gedupteerde Staten van Groningen biedt een opening tot experimenteren met gratis openbaar vervoer voor specifieke doelgroepen. De raad van de gemeente Pekela gaf deze week aan prioriteit te geven aan deze doelgroep.

SP-kamerlid Renske Leijten heeft de problematiek rond MBO studenten die nog geen 18 zijn zonder jaarkaart inmiddels ook ter tafel gebracht in de Tweede Kamer.

U bent hier