h

SP in actie voor gratis OV Pekelder scholieren

21 februari 2007

SP in actie voor gratis OV Pekelder scholieren

PEKELA - De afdeling Pekela van de SP gaat zaterdag de straat op om actie te voeren voor gratis openbaar vervoer voor schoolgaande Pekelders zonder OV jaarkaart. Samen met SP jongerenorganisatie ROOD zal er vanaf 15.30 bij winkelcentrum de Helling in Oude Pekela geflyerd worden.

Pekelder MBO- Scholieren onder de 18 hebben geen recht op een OV jaarkaart en betalen daarom vaak meer dan duizend euro per jaar om van en naar school te reizen. ,,Dat is nogal een aanslag op de portemonnee van ouders. Dit kan er toe leiden dat jongeren in plaats van hun favoriete opleiding in Groningen een school dichterbij gaan zoeken en dat kan nooit de bedoeling zijn,, zegt SP voorzitter Pim Siegers.
De SP pleit in haar verkiezingsprogramma voor de Provinciale Statenverkiezingen van 7 maart aanstaande voor gratis openbaar vervoer voor kinderen tot 12 jaar, ouderen boven de 65 en schoolgaande jeugd zonder OV kaart.
Jongerenorganisatie ROOD voert een eigen campagne in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van 7 maart. Naast een grote strippenkaart zal ook de nieuwe ROOD-Tourbus niet ontbreken. Daarnaast zal ROOD lid en nummer 3 op de SP Statenlijst Sandra Beckerman aanwezig zijn. Ook de kandidaat Statenleden uit Pekela ontbreken deze middag niet.
Daarnaast presenteert de Pekelder SP afdeling deze dag haar nieuwe jaarkrant.

U bent hier