h

Nieuws uit 2013

18 december 2013

Geen megastallen in Pekela

Binnen de gemeentegrenzen zijn intensieve veehouderijen groter dan 2 hectare niet welkom. Dat heeft de gemeenteraad besloten. De SP is blij met de brede steun voor het initiatief om grotere stallen onmogelijk te maken.

Lees verder
10 december 2013

Draai SVP brengt Pekela richting herindeling

Met Groenlinks en de SP als enige overgebleven tegenstanders heeft de raad van Pekela een eerste stap gezet in de opheffing van de gemeente. Coalitiepartij Samen voor Pekela (SvP) stemde voor een grotere gemeente, waardoor er een meerderheid voor dit idee ontstond.

Lees verder
25 november 2013

SP is ‘wies mit Pekel’

De leden van de SP in Pekela hebben het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vastgesteld. De partij gaat de verkiezingen in met de leus ‘Wies mit Pekel’. Twintig leden zijn maart volgend jaar verkiesbaar voor de gemeenteraad.

Lees verder
11 oktober 2013

Lijstverbinding GroenLinks en SP Pekela

GroenLinks en de SP zullen bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar een lijstverbinding aangaan. Deze verbinding is vooral een formele en administratieve handeling, waarbij de kans groter is dat restzetels bij deze partijen terecht komen.

Lees verder
7 augustus 2013

'Luisteren naar hartenkreet Kromowidjojo'

De discussie over sport in de politiek gaat te veel over miljoenen in de profsport en het voor of tegen het binnenhalen van grote evenementen zijn. Dat is een gemiste kans, zo betoogt SP-fractievoorzitter Pim Siegers.

Lees verder
25 juni 2013

Ombudsman geeft compliment aan Pekela

Kinderombudsman Marc Dullaert stelt de gemeente Pekela als voorbeeld als het gaat om aanpakken van armoede onder kinderen. Gemeenten moeten volgens hem meer aandacht hebben voor kinderen, die opgroeien in armoede. Hij komt tot de conclusie dat 1 op de 9 kinderen in die situatie zitten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier