h

Nieuws, mei 2009

25 mei 2009

‘Minder Brussel’ in Pekela

Gesubsidieerde geveltuintjes, Europese aanbestedingen van Nederlandse schoolboeken en de etiketteringregels voor de bakkers en slagers. Op de openbare avond ´Pekela wil minder Brussel´ in Pekela kwam het allemaal ter sprake. Tweede Kamerlid Ronald van Raak en kandidaat- Europarlementariër Niels Jongerius waren aanwezig om de belangstellenden uit te leggen waarom de SP minder bemoeizucht uit Brussel wil.
22-05pekela

Lees verder
15 mei 2009

SP avond 'Pekela wil minder Brussel'

De SP afdeling Pekela organiseert vrijdag 22 mei een openbare avond over Europa. Twee weken voor de verkiezingen komen Tweede Kamerlid Ronald van Raak en kandidaat- Europarlementariër Niels Jongerius naar Pekela om te praten over de invloed van Brussel op Pekela. Daarbij is iedereen welkom om mee te praten. Uiteraard zal het ook over de lokale en landelijke politiek gaan.

Lees verder
13 mei 2009

Succesvolle aftrap actiecampagne tegen marktwerking OV

Vandaag is in Groningen en Drenthe door de SP een grote campagne gelanceerd tegen de marktwerking in het OV. Leden van de partij haalden op de stations in Assen en Groningen 200 handtekeningen op voor goed OV. SP Tweede Kamerlid Emile Roemer kwam zijn noordelijke partijgenoten ondersteunen.

Lees verder
8 mei 2009

SP start actiecampagne tegen marktwerking in OV

De SP start maandag 11 mei een grote actiecampagne tegen de marktwerking in het OV. Onlangs is gebleken dat bij het aanbesteden van het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe grote problemen zijn ontstaan. Hoewel marktwerking is bedacht om meer beter en goedkoper OV te krijgen is het tegenovergestelde gebeurd, minder, slechter en duurder OV. De aanbesteding is door deze problemen nu een jaar uitgesteld. De SP pleit voor afstel en wil dat er weer een overheids OV bedrijf wordt opgericht.

Lees verder

U bent hier